Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik u Bijeljini pozvao građane da 25. septembra izađu na referendum

dodik – mikrofon

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozvao je večeras građane Bijeljine da podrže SNSD i zajedničkog kandidata za gradonačelnika Zlatka Maksimovića, kao što je svih proteklih godina SNSD sa republičkog nivoa podržavao razvoj Semberije.

“Vlada je u Bijeljini uložila 380 miliona KM u objekte infrastrukture, obilaznice i kanale, u bolnicu i u škole. Imamo čist obraz i očekujemo da ovaj put pobijedimo i da u sinergiji lokalne i republičke vlasti obezbijedimo bolji život u Semberiji”, rekao je Dodik na centralnoj tribini SNSD-a, koja je održana u sportskoj sali Gimnazije.

On je pozvao članove SNSD-a i sve građane Bijeljine da budu jedinstveni i okupljeni za opšte dobro u Republici Srpskoj i uz poruku “sve nas se tiče” pozvao ih da 25. septembra izađu na referendum o Danu Republike.

Kandidat za gradonačelnika Maksimović rekao je na tribini da je politički proces promjena u Bijeljini već započet kada je u maju koalicija oko SNSD-a preuzela skupštinsku većinu i poručio da se taj talas promjena ne može zaustaviti.

“U oktobru građani imaju odgovornost na izborima. Nakon toga odgovornost je moja i koalicije `Bijeljina pobjeđuje` da ono što smo obećali i uradimo”, istakao je on.

Političkim protivnicima on je poručio da je bilo dosta podjela i da on nema samo podršku Banjaluke i Laktaša, nego i Semberije, ali i Beograda i uskoro Rusije i Zapada, a da će sa Sarajevom sarađivati onoliko koliko bude potrebno.

Podršku SNSD-u Bijeljina i zajedničkom kandidatu za gradonačelnika na skupu su pružili poslanik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Milica Marković, potpredsjednik stranke Nikola Špirić, ministri Srebrenka Golić i Jasmin Komić, narodni poslanici Milica Lovrić, Siniša Maksimović i Vojin Mitrović.

“Nikakav sud ni odluka ne mogu nas spriječiti da volimo Srpsku i da vječno slavimo njen rođendan. Zato 25. septembra glasamo za Srpsku, a 2. oktobra za snažniju Bijeljinu”, poručila je Markovićeva.

Nosilac liste SNSD-a u Bijeljini Nedeljko Ćorić rekao je na tribini da je referendum zavjet i pitanje opstanka srpskog naroda na ovim prostorima.

On je istakao da SNSD u Bijeljini ima stručne ljude za sve funkcije, da zna šta treba i kako može raditi bolje i da će kada dođe na vlast voditi grad brzim koracima naprijed.