Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kosovu bod u gostima, Srbiji i Hrvatskoj kod kuće

sudac_modric

Nastavljenu su kvalifikacije za SP u Rusiji koje će se održati 2018. godine. Na teren su večeras izašli naši zapadni i istočni susjedi, i nisu se proslavili.

I Srbija i Hrvatska bili su domaćini, i uzeli tek po bod pred svojom publikom.

Hrvatska je remizirala sa Turskom na praznom Maksimiru (1:1). Rakitić je doveo Hrvate u vodstvo u 44. minutu iz penala, no u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Calhanoglu je izjednačio.

Srbija je dočekala Irsku u Beogradu. Poveli su Irci već u 3. minutu preko Hendricka. Srbija je preokrenula rezultat za samo sedam minuta, od 26. do 69. minuta kada su pogodili, prvo Kostić, a potom i Tadić iz penala. Ipak, bod Ircima osigurao je Murphy u 81. minutu utakmice (2:2).

Istorijsku utakmicu odigrala je reprezentacija Kosova. Na gostovanju u Finskoj osvojili su i svoj prvi bod, remiziravši s domaćinima (1:1). Istorijski gol, prvi u službenim utakmicama postigao je Berisha u 60. minutu iz penala.

Prethodno su Finci vodili golom Arajuuurija od 18. minuta.

Najubjedljiviju pobjedu večeras je upisala Španija koja je kao domaćin s 8:0 savladala Lihtenštajn. Po dva gola zabili su Costa, Silva i Morata.

Wales je s 4:0 bio bolji od Moldavije. Dva gola zabio je Gareth Bale. Italija je s 3:1 apsolvirala gostovanje u Izraelu.

Utakmica Albanije i Makedonije prekinuta je zbog nevremena pri rezultatu 1:1.

Rezultati prvog kola večerašnjih utakmica kvalifikacija za svjetsko nogometno prvenstvo 2018. u Rusiji:

D-grupa:
Gruzija – Austrija 1:2
Srbija – Irska 2:2
Vels – Moldavija 4:0

G-grupa:
Albanija – Makedonija 1:1 (prekid)
Izrael – Italija 1:3
Španija – Lihtenštajn 8:0

I-grupa:
Hrvatska – Turska 1:1
Finska – Kosovo 1:1
Ukrajina – Island 1:1