Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velež – Željezničar

Danas tri utakmice Premijer lige BiH, derbi u Mostaru

zeljo velez

Pravdu na derbiju će dijeliti Luka Bilbija s pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem i Goranom Dujakom, dok je četvrti sudija Zoran Grbić

Danas će biti odigrane tri utakmice 12. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.

Olimpik u Sarajevu od 14:30 sati dočekuje Zrinjski, u istom terminu igraju Tuzla City i Široki Brijeg, a derbi kola igra se u Mostaru gdje se od 17 sati sastaju Velež i Željezničar.

Željezničar, koji je u ovoj sezoni u prvom kolu na “Grbavici” savladao “Rođene” sa 3:0, danas će gostovati u Vrapčićima starom rivalu i sigurno je da fudbalere Amara Osima očekuje mnogo teži zadatak, saopćeno je iz FK Željezničar.

Šef struke FK Željezničar Amar Osim za ovaj meč na raspolaganju će imati sve fudbalere.

“Između nas obično budu lijepe utakmice i ne vidim razlog da odstupimo od te tradicije. Prvi put ćemo igrati pod reflektorima na stadionu u Vrapčićima, koji je inače pravi fudbalski stadion, ali falit će publika zbog koje se igra ovaj sport”, izjavio je Osim.

Očekuje napetu utakmicu, punu naboja, a nada se i kvalitetnu jer oba tima u svojim sastavima imaju dovoljan broj kvalitetnih igrača i razvijen stil igre.

Dodaje da je bitno što se ekipi priključilo nekoliko igrača koji do sada nisu mogli igrati, ali sumnja da će ih moći koristiti u punom kapacitetu.

“Nadam se da će moći konkurisati za nadolazeće utakmice jer bi nas to popravilo dramatično. Lakše je igrati sa 17 do 18 igrača koji su sposobni da budu u prvom planu, u odnosu kada imaš recimo 11, 12 ili 13 igrača u ovako zgusnutom rasporedu. Nećemo ih moći koristiti previše, ali njihovih dvadesetak minuta igre će biti od velike pomoći”, zaključio je Osim.

Pravdu na derbiju će dijeliti Luka Bilbija s pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem i Goranom Dujakom, dok je četvrti sudija Zoran Grbić.