Defanzivac PSG-a ne želi da se vrati Pariz?

maxresdefault

Defanzivac brazilske nogometne reprezentacije i PSG-a David Luiz još uvijek se dvoumi oko povratka u Pariz nakon niza terorističkih napada na francusku prijestolnicu.

Brazilski stoper nema pravo nastupa u dvoboju protiv Perua u utorak u kvalifikacijama za SP 2018. godine i mogao bi se odmah vratiti u Pariz, ali još uvijek nije donio odluku. Premda su mu u Parizu djevojka, porodica i brojni prijatelji.

“Trenutno ne znam što da radim. Da li da odem u Pariz ili da ostanem s reprezentacijom? To je zaista vrlo, vrlo tužno. Zabrinut sam i još pokušavam shvatiti što se dogodilo. Tužno je vidjeti još jednu svjetsku tragediju,” kazao je defanzivac francuskog prvaka dodavši: “Kada sam saznao što se dogodilo odmah sam pozvao ljude u Parizu. Tamo su mi djevojka, porodica i prijatelji. Svi su bili tužni i uplašeni”, rekao je Luiz,

U terorističkim napadima u petak navečer u Parizu je ubijeno 129 osoba, povrijeđeno je više od 350 osoba, od kojih 99 kritično.

Brazil nakon tri kola južnoameričkih kvalifikacija za svjetsko nogometno prvenstvo 2018. godine u Rusiji zauzima četvrto mjesto sa četiri boda, pet manje od lidera Ekvadora.

Ispred Brazila su i Čile (7) i Urugvaj (6). Argentina je tek deveta s dva boda.