Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odao mu počast

Dejan Savićević u Prištini obišao grob Fadila Vokrrija (FOTO)

20191014_2_38743027_48481715_Web

Savićević je naglasio da je Vokrri rano napustio ovaj svet, ali da je sigurno sretan uspesima koje postiže reprezentacija Kosova

Nekoliko sati prije kvalifikacione utakmice između Kosova i Crne Gore, čelnici oba saveza odali su počast na grobu bivšeg predsjednika Fudbalskog saveza Kosova, legende Fadila Vokrrija, koji je preminuo juna 2018. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević i generalni sekretar Momir Đurđevac, u društvu predsjednika Fudbalskog saveza Kosova Agima Ademija, potpredsednika Bakira Burrija i generalnog sekretara Erola Salihua, položili su cvijeće na Vokrrijev grob i evocirali uspomene na kosovsku fubalsku legendu, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Kosova.

“Predsjednik FSCG, Dejan Savićević bio je dobar prijatelj našeg bivšeg predsjednika Fadila Vokrrija, tako da je on uoči zvanične utakmice došao sa željom da posjeti i oda počast grobu legende”, rekao je Ademi.

Savićević je naglasio da je Vokrri rano napustio ovaj svet, ali da je sigurno sretan uspesima koje postiže reprezentacija Kosova.

“Na dan sahrane nisam imao priliku doći jer sam bio na kongresu FIFA-e, ali danas sam iskoristio priliku da dođem i poklonim se pred Fadilovim grobom. Bilo mi je teško kada sam čuo da je Fadil umro. Napustio je ovaj svijet prerano i imao je mnogo toga da pruži fudbalu, ali takav je život”, kazao je Savićević i dodao da je s Vokrrijem bio dobar drug još od vojske.

Iz FSK-a je saopšteno i da su nakon odavanja počasti na Vokrijevom grobu, čelnici obje federacije prošetali gradom te da je Savićević rekao da se Priština mnogo promijenila otkada je on bio fudbaler i kada je posljednji put posjetio kosovski glavni grad kao igrač Budućnošću 80-ih godina.

Fudbalska reprezentacija Kosova večeras u Prištini dočekuje selekciju Crne Gore u utakmici 6. Kola, A grupe, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.