Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Didier Drogba najavio odlazak iz Montreala

didier-drogba-montreal-impact

Didier Drogba (38), nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače, odlučio je da na kraju sezone u MLS napusti Montreal Impact. Sjajnom napadaču ističe jednoipogodišnji ugovor, a on je odlučio da ne nastavi saradnju sa finalistom konferencijskog finala MLS. No, nije kazao da li to znači i kraj igračke karijere, tokom koje je igrao za evropske velikane poput Olympique Marseillea, Chelseaja i Galatasaraya, javlja Anadolu Agency (AA).

“Moj ugovor ističe na na kraju sezone i neću se vraćati. Želim da se sve dobro završi, jer su ovdašnji ljudi i grad pokazali veliko poštovanje prema meni. Imao sam godinu i po dobrih emocija. Mislim da smo ispisali klupsku istoriju. Kada sam došao ovdje, prošle sezone smo igrali u polufinalu konferencije protiv Columbusa, a ove smo u finalu sa Torontom. To je dobar napredak”, rekao je Drogba za kanadske medije.

Iako mu je 38 godina Drogba je ove sezone postigao deset golova i prvi je strijelac kluba. Montreal je u prvoj utakmici konferencijskog finala savladao Toronto sa 3:2, pa ima realne šanse da se domogne finala MLS-a.

“Zadovoljan sam načinom na koji se stvari odvijaju i imam osjećaj da sam nekako dostigao cilj, ali ima još puno posla. Pred nama je još 90 minuta igre tokom kojih se može svašta desiti. Nadam se da ćemo se na kraju radovati. Bio sam razočaran rezultatom prve utakmice, jer smo vodili 3:0, ali učinićemo sve da se plasiramo u finale”, zaključio je Drogba.

U drugom konferencijskom finalu MLS-a igraju Seattle Sounders i Colorado Rapids. U prvoj utakmici slavio je Seattle sa 2:1 pred svojim navijačima.

Drogba je za reprezentaciju Obale Slonovače odigrao 104 utakmice i postigao 65 golova, a oprostio se od nacionalnog dresa u augustu 2014. godine.