Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jake Nickless

Dječak koji nasamario velikog Gerrarda: “Tata me nagovorio…”

Jake Nickless (1)

Gerrard je izlazio iz tunela, a mladi Jake Nickless pružio mu je ruku da ga pozdravi

U svojoj autobiografiji iz 2009. godine Steven Gerrard otkrio je da se samo jednom u karijeri nasmijao u tunelu prije utakmice.

“Da je to napravio neko od odraslih, htio bih mu zavrnuti vrat”, navodi Gerrard.

Bio je 5. februar 2006. godine, dan velikog derbija između Chelseaja i Liverpoola.

Ekipa Josea Mourinha imala je 15 bodova prednosti u odnosu na Liverpool i bila je favorit u tom susretu, a William Gallas i Hernan Crespo s dva gola riješili su utakmicu.

Ipak, milioni gledatelja pred malim ekranima utakmicu su upamtili po jednom od dječaka koji su u Liverpoolovim dresovima izlazili na travnjak.

Gerrard je izlazio iz tunela, a mladi Jake Nickless pružio mu je ruku da ga pozdravi. Kad mu je kapiten Liverpoola htio uzvratiti, dječak je izmaknuo ruku i nasamario legendu Redsa. Gerrard se nasmijao, a John Terry mu je rekao da nije oduševljen tim potezom dječaka.

“Sjećam se da me tata nagovorio da to napravim”, kaže Jake za Sportbible, sada već mladić, 14 godina nakon to događaja.

“Nisam htio to napraviti, ali nagovorio me. Bio sam uzbuđen. Znao sam da je utakmica na televiziji i da će je gledati puno ljudi pa sam se malo zabavio”, kaže danas 19-godišnji Jake.

Liverpoolov kapiten kasnije je u svojoj autobiografiji otkrio da je njemu taj potez bio duhovit, a isto je bilo i s nekoliko igrača Chelseaja, tvrdi Nickless.

“Sjećam se da su se Makelele i Essien smijali, a Terry me pogladio po glavi. Mislim da je svima bilo smiješno osim Gerrardu”, kaže Nickless.

Jake Nickless danas igra za North Greenford United u nižem rangu engleskog nogometa i pokušava izgraditi profesionalnu karijeru.

“Igrao sam za nekoliko dobrih ekipa dosad, ali prava prilika još nije došla. Čekam i nadam se da hoće”, zaključuje priču Nickless koji je još uvijek redovan gost tribina na Stamford Bridgeu.