Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

real madrid

Zidane izgubio živce na presici: “Recite mi u lice da me želite smijeniti”

New Project (24)

Francuz je u nekim trenucima doslovce urlao, ponašao se kao nikad ranije

Zinedine Zidane održao je dosad najzanimljiviju konferenciju za medije otkako je trener Real Madrida. Odgovarao je na pitanja i slao poruke svima koji ga kritikuju.

Od novinara je tražio poštovanje za sebe i svoje igrače, a u nekoliko navrata držao je i duge monologe kojima je objašnjavao sve probleme s kojima se susreće.

Francuz je u nekim trenucima prilični bio nervozan, ponašao se kao nikad ranije.

“Jedan dan sam trener i odličan sam, a drugi dan me tjerate. Onda sam opet dobar pa remiziramo ili izgubimo i opet sam aut”, urlao je Zidane u pojedinim trenucima presice.

Situacija je eskalirala kad se počelo detaljnije pričati o tome da bi Zidane uskoro mogao dobiti otkaz, a Francuz se posebno posvetio raspravi s jednim od novinara.

“Ne znam šta će se dogoditi, ali mislim da ova ekipa zaslužuje završiti sezonu. Priča se o puno stvari, od promjene trenera do brojnih drugih stvari. Ne znam. Sretan sam. Ako ljudi žele da sam odem, neću im dati to zadovoljstvo, a neće ni igrači. Nismo dobro, istina, ali želimo popraviti situaciju”, rekao je Zidane pa eksplodirao na sljedeće pitanje novinara o tome ponaša li se osvetnički:

“Jeste li ozbiljni? Pitate me to kad znate šta svaki dan slušam. Stalno se piše da sam bivši. Vi to znate, vi prvi. Šta mi govorite? Igrači i ja zaslužujemo priliku da nastavimo dalje. Barem do kraja ove godine. Nasmijavate me vašim pitanjem, stalno okolišate. Recite mi u lice da me želite smijeniti.” Pogledajte spomenutu raspravu…