Dolijao i posljednji iz grupe ubica francuskog navijača u Beograda

brice taton
Brice Taton

Dejan Puzigaća (32), posljednji iz grupe osuđenih napadača na Francuza Bricea Tatona u Beogradu, koji je bio u bjekstvu, uhapšen je u Grčkoj, saznaje beogradski “Blic”.

Puzigaća je uhapšen na atinskom aerodromu sa falsifikovanim pasošem Slovenije.

Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća, bili su prvostepeno osuđeni na 35 i 32 godine zatvora, ali su im kazne odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjene na 15 i 14 godina zatvora

Njegov advokat Svetozar Vujačić potvrdio je vijest o hapšenju.

Kako saznaje Blic, Puzigaća je u razgovoru sa srpskim konzulom rekao da je pobjegao iz Srbije zbog krivičnog postupka koji je protiv njega vođen nakon ubistva francuskog državljanina Brisa Tatona, te da je u odsustvu osuđen na 14 godina zatvora.

Puzigaća je, kako saznaje “Blic”, u Atinu došao sa falsifikovanim pasošem, radi pribavljanja tajlandske vize i nije imao srpska dokumenta.

Trenutno se nalazi u policijskoj stanici na atinskom aerodromu.

Za Dejanom Puzigaćom raspisana je potjernica Interpola zbog optužbe da je bio saučesnik u ubistvu Tatona.

Brice Taton (28) brutalno je pretučen 17. septembra 2009. u centru Beograda, prije fudbalskog meča Partizan-Toulouse. Od posljedica batinanja preminuo je u bolnici 12 dana kasnije.

Za taj su zločin osuđeni i Đorđe Prelić, Stefan Veličković, Ivan Grković, Ljubomir Marković, Jovan Karbić, Dragan Tomasović, Milan Tarlać, Bojan Matijević, Milan Vujović, Stepa Petrović, Vladan Suvajac, Branimir Četnik, Dejan Stanković i Vladimir Bošković.

Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća, bili su prvostepeno osuđeni na 35 i 32 godine zatvora, ali su im kazne odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjene na 15 i 14 godina zatvora. Oni su bili u bjekstvu od ubistva Tatona i za njima je raspisana međunarodna potjernica.

Puzigaća po zakonu ima pravo da traži ponovno suđenje.

Đorđu Preliću biće ponovljeno suđenje pred Višim sudom u Beogradu po optužnici za teško ubistvo u slučaju ubistva Tatona.