Futsal reprezentacija BiH protiv Kazahstana očekuje pomoć s tribina

futsal bih

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se u Zenici za prvu utakmicu baraža za odlazak na evropsko prvenstvo sa selekcijom Kazahstanau, koja se igra u Gradskoj Areni 15.septembra.

Selektor Boro Matan za dvomeč sa Kazahstanom povao je 16 igrača. Na njegovom spisku su: Bahrudin Omerbegović (Centar), Marin Šunjić (Zrinjski), Ivan Matan (Alumnus, Hrvatska), Nijaz Mulahmetović (Centar), Nermin Jusić (Centar), Srđan Ivanković (Čelinac), Dražen Novoselac (Centar), Tomislav Bevand (Square, Hrvatska), Nermin Kahvedžić (Centar), Anel Radmilović (Centar), Marijo Aladžić (Centar), Stanislav Galić (Mostar Stari Grad), Josip Bošković (Zrinjski), Dragan Ikonić (Tango), Adnan Delahasanović (Centar) i Ivan Ivanković (Zrinjski)

Očekivanja uoči dvomeča s najboljim malonogometašima Kazahstana su velika, a Matan vjeruje da će njegovi izabranici bti bolji i plasirati se na evropsko prvenstvo.

Od prve utakmice puno toga zavisi i Zmajevi će nastojati da već na zeničkom parketu imaju rezultat sa kojim će da mirnije putuju na revanš u Almaty, koji se igra 22. septembra.

Nogometaši BiH očekuju pomoć navijača u meču s izuzetno kvalitetnim protivnikom koji u svojim redovima ima nekoliko brazilskih nogometaša.