Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Drinu u zimskom roku napustilo 16 fudbalera

Drina

S devet osvojenih bodova u 18 utakmica, ekipa zvorničke Drine „siguran“ je putnik u niži rang takmičenja. Samo bod više od Veleža, posljednjeg na tabeli Premijer lige, bilans je koji ne podgrijava nadu u „čudo“ ni najzagriženijih optimista.

[yuzo_related]

Toga je bio svjestan i Cvijetin Blagojević, bivši fudbaler tuzlanske Slobode i beogradske Crvene zvezde te još nekoliko evropskih klubova, kada je u januaru odlučio prihvatiti ponudu menadžera Zvorničana Milana Zoljića da sjedne na „vruću“ trenersku stolicu.

Prije toga, Drina je pretrpjela velike promjene. Ekipu je napustilo 16 fudbalera, izabrana je nova uprava s predsjednikom Jelenkom Vasićem, koja je odlučila forsirati mlađe igrače i time stvarati nove temelje ekipe.

-Svjesni smo da samo čudo može Drinu ostaviti u Premijer ligi, ali ćemo igrati tako kao da imamo izgleda. Pri tome, uz iskusne igrače forsirat ćemo mlađe iz vlastitog pogona, a istovremeno tražit ćemo talentirane igrače i u ekipama iz okruženja. Znači, mi krećemo u stvaranje nove Drine koja bi se trebala vrlo brzo vratiti u društvo najboljih bh. klubova – izjavio je za Fenu trener Zvorničana Cvijetin Blagojević.

U pripremnom periodu igračima koji su ostali u klubu priključeni su novoangažovani: Dejan Blagojević, Slavko Ćulibrk, Nenad Pavlović, Nikola Stojanović, dok je posljednji došao Nikola Vasiljević s iskustvom igranja u Kazahstanu.

-Protiv Rudara u Prijedoru ove subote nećemo igrati s mladim igračima, nego ćemo na svakoj utakmici uvoditi nekoliko njih, kako bi se kalili uz iskusnije. Na Vasiljevića možemo računati tek u 20. kolu protiv Slavije u Zvorniku – najavljuje Blagojević.

Drina je u pripremnom razdoblju odigrala devet utakmica, a pobijedila je samo Mačvu iz Šapca (2:1) i to u „generalki“. Prije toga, poraženi su u Tuzli od lukavačkog Radničkog (1:0). Na svim utakmicama Blagojević je „skenirao“ trenutne mogućnosti igrača.

-Ni u Prijedor ne idemo na izlet. Znamo da su Rudaru bodovi veoma bitni. Uz to, igraju na svom terenu. Favoriti su, ali  nadigravat ćemo se, pa šta bude. Siguran sam da ćemo nekome od favorita pomrsiti račune. Što se tiče budućeg prvaka, mislim da je najbliže Sarajevo, jer je to gigant bh. fudbala, mada bih bio najsretniji da to bude Sloboda, klub u kojem sam počeo igrati i u njemu proveo mladost – zaključio je trener Drine iz Zvornika, Cvijetin Blagojević.