Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

afrički kup nacija

Dvije “gluposti” vezane za penale koštale Salaha i društvo?!

New Project – 2022-02-07T114618.593

Sjajni Egipćanin nije ni dobio priliku šutirati penal, s obzirom da je bio određen kao peti izvođač

Sudije koji je sudio finale Afričkog kupa nacija u jednom trenutku utakmice egipatskoj zvijezdi Mohamedu Salahu ponudio je svoju pištaljku i kartone nakon što se napadač Liverpoola požalio na jednu njegovu odluku.

Tokom prvog poluvremena utakmice Salah se žalio na slobodan udarac koji je dosuđen Senegalu, prije nego što mu je sudija Victor Gomes ponudio svoju pištaljku i kartone, pitajući ga misli li da može bolje suditi.

Za Salaha je to sigurno bila frustrirajuća večer u Kamerunu gdje je njegova reprezentacija izgubila u nedjelju navečer finale od Senegala, a njegov suigrač iz Redsa Sadio Mane zabio pobjednički penal.

Sjajni Egipćanin nije ni dobio priliku šutirati penal, s obzirom da je bio određen kao peti izvođač.

“Evo zašto najbolji izvođač jedanaesteraca u ekipi nikada ne bi trebao šutirati tek peti”, poručio je na Twitterue Jamie Carragher zbunjen odlukom selektora Egipta da Salaha odredi kao petog izvođača. Pitanje je li to bila odluka selektora ili možda prve zvijezde Egipta, Salaha.

Na pitanje jednog navijača koji je bio određen kao peti izvođač penala koji nikada nije izveden u slavnoj pobjedi Liverpoola 3-2 u finalu Lige prvaka 2005., Carragher je rekao:

“Stevie (Gerrard) je bio u peti, ali tada on nije bio naš službeni izvođač jedanaesteraca! Rafa ga je odabrao posljednjeg jer je smatrao da će najbolje podnijeti pritisak.”

Javio se i Dietmar Hamann, koji je izveo i zabio prvi jedanaesterac tada u Istanbulu, i poručio uz “luckasti smajli”:

“Najbolji izvođač jedanaesteraca prvi šutira”.

Jamie Carragher kazao je da je bila “glupost” to što su Egipćani, koji su birali ko će prvi šutirati, odlučili da to bude Senegel. Upravo je Salah donio takvu odluku, jer on je pobijedio u bacanju novčića.