Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Peking

Potvrđena 24 nova slučaja zaraze koronavirusom na ZOI

peking zoi AA (1)

U saopćenju se također navodi da je među zaraženima 12 sportista i članova njihovih timova te 12 članova partnerskog osoblja koje predstavlja medije i sponzore

Organizatori Zimskih olimpijskih igara u Pekingu saopćili su da su u protekla 24 sata unutar olimpijskog kompleksa potvrđena 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, javlja Anadolu Agency (AA).

Olimpijada u Pekingu održava se uz strogo poštivanje mjera borbe protiv pandemije COVD-19, uključujući i stalna testiranja osoblja unutar takozvanog zatvorenog sistema koji uključuje aerodrom, olimpijska sela i olimpijske centre.

U protekla 24 sata na aerodromu je potvrđeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a još 13 u preostalim segmentima olimpijskog kompleksa.

U saopćenju se također navodi da je među zaraženima 12 sportista i članova njihovih timova te 12 članova partnerskog osoblja koje predstavlja medije i sponzore.

U prethodna dva dana u olimpijskom kompleksu je potvrđeno 55 novih slučajeva zaraze, a od 23. januara i početka testiranja unutar sistema potvrđeno je ukupno 387 slučajeva zaraze koronavirusom.