Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Calciomercato"

Dvije su prepreke da se Džeko vrati u Bundesligu

dzeko 111 (1)

Podsjetimo, Džeko je u Inter došao prošle sezone i na 49 utakmica u svim takmičenjima postigao je 17 golova uz deset asistencija

Prema pisanju italijanskog portala Calciomercato, Borussia Dortmund je zainteresovana za dovođenje Edina Džeke nakon što je otkriveno da njihovo planirano veliko pojačanje Sebastien Haller ima tumor testisa.

Poslije šokantnog otkrića Milioneri su morali odmah reagovati, te je potvrđeno da je opcija za napad Luis Suarez, a sada klub iz Dortmunda razmatra i angažman Edina Džeke koji bi se tako nakon više od 11 godina mogao vratiti u Bundesligu.

Ipak, Calciomercato piše da postoje dvije prepreke u eventualnom transferu. Prva je da Borussija očekuje da Inter besplatno pusti Džeku, iako trener Simone Inzaghi računa na njega i dalje ga smatra važnim u svom projektu, a s druge strane Džeko bi za dolazak u Dortmund trebao smanjiti svoju platu i u ovome trenutku to se ne čini baš realnim.

Džeko ima još godinu dana ugovora s Interom vrijedan pet miliona eura, a italijanski mediji ranije su objavili da bi navodno bio spreman promijeniti sredinu u slučaju da mu neko ponudi dvogodišnji ugovor.

Podsjetimo, Džeko je u Inter došao prošle sezone i na 49 utakmica u svim takmičenjima postigao je 17 golova uz deset asistencija.