Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Džeko pogodio dva puta u šest minuta za pobjedu Intera

Bio je to njegov 50. gol u evropskim kupovima

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko je u 61. minuti utakmice 5. kola Lige prvaka doveo Inter u vodstvo protiv Shakhtara.

Izblokiran je tada šut jednog njegovog saigrača, a Džeko je natrčao na loptu na ivici kaznenog prostora i snažnim udarcem je zakucao u desni ugao gola za 1:0, a gol možete pogledati OVDJE.

Gosti se nisu ni oporavili od tog šoka, a Džeko je već postigao i drugi gol. U pitanju je 67. minuta kada je Perišić ubacio, a najbolji bh. fudbaler glavom pogađa za sigurno vodstvo i pobjedu Intera. Drugi gol pogledajte OVDJE.

Bio je to njegov 50. gol u evropskim kupovima.

Inter je trenutno prvi na tabeli grupe “D” s 10 bodova, Real Madrid ima devet, Sheriff Tiraspol šest i Shakhtar Donetsk jedan bod.

U okviru grupe “C”, Besiktas je u Istanbulu poražen od Ajaxa rezultatom 1:2. Bh. veznjak u dresu domaćeg sastava Miralem Pjanić igrao je do 81. minute.

Pravdu na ovoj utakmici je dijelio najbolji bh. arbitar Irfan Peljto koji je time ušao u historiju bh. fudbala kao prvi arbitar iz BiH koji je sudio u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. Peljti su asistirali Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo. Četvrti sudija je bio Miloš Gigović, također iz BiH.

Ajax je vodeći u grupi “C” s 15 bodova, Borussia Dortmund ima šest kao i Sporting dok je Besiktas bez bodova.