Džeko poslao poruku svim prvačićima u BiH

edin-dzeko-atina

Dragi prvačiću, danas si okrenuo novu stranicu u svom životu. Danas si krenuo u prvi razred i danas počinje tvoje odrastanje. Želim ti svu sreću ovoga svijeta, jer će ti trebati, jer češ kroz život nailaziti na milijardu raznih prepreka i na milijardu podmetanja i zavidnih ljudi, koji će ti pokušati otežati tvoj put ka sreći.

Međutim, nemoj biti ljut na njih, budi im zahvalan, jer svaki njihov neuspjeli pokušaj je tvoja dobivena bitka. Rat možda nikada nećeš dobiti, ali će ti ostati zadovoljstvo da si kroz život koračao hrabro i smjelo, ne stideći se ni u jednom trenutku svog života, jer ti znaš da si pokušavao uvijek dati sve od sebe.

Nekada se to vidjelo, nekada nije, nekada si imao više, a nekada manje sreće, ali najbitnije je da duboko u srcu znaš da si čist pred Bogom, jer si bio pošten prema onome što radiš, iako se nisu svi slagali s tim i iako nisu svi vidjeli to.

Ne povrijedi nikoga, ne uvrijedi nikoga, uvažavaj sve ljude, ma koliko zli bili prema tebi, jer oni te izgrađuju kao ličnost i dio su tvog života, iako ponekad ne shvataš neke stvari.

Ostani jak prvačiću dragi, ostani jak zbog sebe, zbog ljudi koji te vole i nemoj poginjati glavu, već koračaj uzdignute glave kroz život i živi ga, ma koliko god on bio pun nepravde.

I na kraju, poštuj sve ljude i pomozi im, koliko možeš, jer i oni koji ti podmeću, ne rade to namjerno, već zato jer ne znaju drugačije…

Sretno ti prvačiću, tvoj Edin Džeko!

Kokuzluk u Savezu, nemaju 30.000 eura da potjeraju Mešu?