Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Džeko potpisao! “Vjenčanje” Džeke i Intera moralo se desiti večeras, ali neće ga biti!

dzeko potpisao produzenje

Kako prenosi Tuttomercatoweb.com, poslijepodne je Silvano Martina stigao u sjedište Intera

“Vjenčanje između Edina Džeke i Intera se mora obaviti večeras ili ga neće biti”, pisala je danas Gazzetta dello Sport. Ispostavilo se, tačna je to informacija bila. “Vjenčanja” neće biti.

Edin Džeko produžio je s Romom do 2022. godine. Potvrdio je to prije nekoliko trenutaka klub iz Rima na svojoj oficijelnoj stranici.

Džeko (33) je dogovorio novi trogodišnji ugovor s Vučicom, koji traje do 30. juna 2022. godine.

“Posljednjih nekoliko sedmica shvatio sam koliko klub želi da ostanem”, rekao je Džeko.

“Moji razgovori s upravom, posao koji obavljamo s trenerom, odnos sa mojim suigračima i ljubav navijača ponovno su stvorili ono što sam naučio tokom ove četiri godine – da je Rim moj dom. Ovdje je sve što nam je potrebno da nešto osvojimo i presretna sam što mogu ostati ovdje još duže”, rekao je naš as.

Bosanskohercegovački internacionalac pridružio se Romi u ljeto 2015. U četiri sezone s klubom postigao je 87 golova u 179 nastupa, što ga je postavilo na sedmo mjesto vodećih strijelaca Rome svih vremena.

“Prije nego što smo prošlu sezonu čak i završili, donijeli smo odluku: Edin će biti jedan od stubova na kojem ćemo graditi našu novu ekipu”, rekao je izvršni direktor kluba Guido Fienga.

“Posljednjih nekoliko mjeseci ništa se nije promijenilo. Oduševljeni smo što Edin prepoznaje da ako igrači žele pobijediti, Roma je pravo mjesto za to”, dodao je Fienga.

Džeko je prvi igrač koji je ikada postigao 50 golova u tri najveće evropske lige (Bundesliga, Premier liga i Serie A), a postigao je i preko 50 golova na međunarodnoj sceni.

Završio je kao najbolji strijelac Serie A tokom sezone 2016-17.

Inter “zapeo” na 15 miliona

Roma, prema Gazzetti, više nije htjela čekati, ukoliko se do kraja sedmice, odnosno večeras ne obavi posao, Bosanca će maknuti s tržišta. Tako je i bilo. Inter je svoju ponudu povećao na 15 miliona, Petrachi je tražio 20.

Prošle subotu je predsjednik Rome Guido Fienga, ponovio da je klub sprema zadržati Džeku i bez obnavljanja trenutnog ugovora, koji ističe 2020. godine.

Kako prenosi Tuttomercatoweb.com, danas poslijepodne je Silvano Martina stigao u sjedište Intera. Predmet rasprave je bila budućnost Edina Džeke, napadača Rome s kojim je Inter već bio postigao dogovor kada je novac u pitanju.

U večernjim satima stiglo je još jedno ažuriranje s Tuttomercatoweb.com. Inter se zaustavio na posljednjoj ponudi (15 miliona). S druge strane, Fonseca bi bio sretan da Edin ostane. Prema istom izvoru, Džeko je još u martu ove godine dogovorio s Interom trogodišnji posao, uz godišnju plaću od 4,5 miliona eura, plus bonuse.