Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Englezi u šoku: Rooney snimljen kako krade sportsku opremu

rooney

Manje od tri mjeseca ostalo je do početka Evropskog nogometnog prvenstva u Francuskoj na kojem je Engleska – kao i uvijek, ali uglavnom bez pokrića – jedan od ozbiljnijih kandidata za visok plasman, a engleski nogomet potresa velik skandal.

Naime, kapitan ”Tri lava” i igrač Manchester Uniteda Wayne Rooney upleten je bizaran skandal krađe sportske opreme na stadionu Wembley, koji datira još iz 2014., ali tek su sad detalji ovog suludog čina isplivali na površinu.

Engleski mediji objavili su video snimak nadzornih kamera na kojima se vidi Rooney, koji u društvu svojih prijatelja uzima veliku količinu sportske opreme iz NIKE lože na Wembleyu dan nakon utakmice između Engleske i Perua, a na dan bokserskog meča između Carla Frocha i Georga Grovesa.

Rooneyjev glasnogovornik je odmah demantovao sve navode, premda su oni potkrijepljeni video-dokazima, uprava stadiona tvrdi da ništa nije ukradeno, a u odbranu igrača, koji sedmično zarađuje 380 hiljada funti, stao je i Nike, s kojim igrač ima godišnji ugovor na milion funti godišnje.

https://youtu.be/j7ENnMhxr00

”Priča nije istinita. Možemo potvrditi da ništa nije ukradeno iz NIKE-ove lože”, rekao je glasnogovornik poznatog proizvođača sportske opreme, dok je u obranu svog klijenta stao i Rooneyjev PR:

“Radi se o lažnim navodima koji služe za blaćenje mog klijenta. On nije uzeo nijedan proizvod iz lože”.

Bilo kako bilo, riječ je o nepotrebnom skandalu, koji će bez sumnje narušiti atmosferu u engleskom taboru, koji još od 1966., kad su bili svjetski prvaci čeka na jedan veliki rezultat.