Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Enrique: Torres je zasluženo isključen

Luis Enrique

Trener Barcelone Luis Enrique kaže da je isključenje Fernanda Tortesa promijenilo tok meča sa Atleticom.

Madriđani su vodili sa 1:0, Torres je dobio drugi žuti karton krajem prvog poluvremena, a potom je Barca preokrenula na 2:1.

“Ja sam to vidio kao i svaki navijač Barcelone, kao dva čista kartona. Možemo se praviti pomalo naivni, ali tako smo mi to vidjeli“, rekao je Enrique.

“Svi misle na osnovu boja koje nose, ali ne može se promijeniti sudijina odluka. Poslije toga se utakmica promijenila, imali smo brz protok lopte i odigrali sjajno drugo poluvrijeme. Teško je sa desetoricom“, dodao je trener Barcelone.

Enrique je rekao da je Atletico težak rival, ali da se njegov tim nije uplašio.

“Da biste igrali protiv njih, morate da držite visok tempo, da budete vrlo precizni i da kontrolišete loptu. To nismo uradili u prvom poluvremenu, a oni su stvorili vrlo dobru šansu i, uz našu grešku, dali gol. Neki ljudi, naravno ne u našem timu, možda su se uplašili na 0:1, ali moji igrači imaju mnogo samopouzdanja“.

Dvostruki strijelac bio je Urugvajac Luis Suarez.

“Bilo mu je teško jer se borio sa dvojicom štopera, zato su naši krilni igrači važni. Suarez donosi radnu etiku i karakter našem timu, ne samo golove. Uklopio se na poseban način, može se reći da je polu-Katalonac“, zaključio je Enrique.

Revanš je na programu 13. aprila na stadionu Vicente Calderon.