Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon srčanog udara

Eriksen ne može igrati, a najplaćeniji je Interov igrač

eriksen

Eriksen ima zajamčenih 7.5 miliona eura za aktuelnu sezonu

Christian Eriksen je na prvoj utakmici Evropskog prvenstva pretrpio srčani udar. Ljekari su mu na travnjaku spašavali život, u bolnici mu je ugrađen defibrilator i danas se osjeća dobro, ačo ne smije nastupati za Inter jer Italija brani takmičenje na profesionalnoj i amaterskoj razini svima s ozbiljnim srčanim problemima.

Za Inter će ponovno zaigrati tek kad dokaže da je sasvim zdrav i da se više ne mora oslanjati na tehnologiju. Plaću dobiva, a prema ugovoru je igrač s najvećim primanjima u klubu.

Eriksen ima zajamčenih 7.5 miliona eura za aktuelnu sezonu (9.83 miliona eura bruto), no to je novac koji za njega sad ne izdvaja klub. Eriksena sad plaća osiguranje FIFA-inog programa zaštite klubova.

Ondje se navodi da su “svi nogometni klubovi zaštićeni su u slučajevima privremene potpune nesposobnosti za rad koja je posljedica nezgode njihovih nogometaša tokom “operativnog razdoblja”, a koja u potpunosti sprečava nogometaša da igra za svoj klub više od 28 uzastopnih dana.”

Nezgodom se smatra “kada nogometaš, u vrijeme i na mjestu koji se mogu utvrditi tokom “operativnog razdoblja”, pretrpi tjelesnu povredu zbog iznenadne, vanjske sile koja je djelovala na njegovo tijelo. Nezgoda također može biti specifičan, iznenadni čin naprezanja u vrijeme i na mjestu koji se mogu utvrditi – kada/gdje je nogometaš pretrpio tjelesnu povredu. Pored ovih utvrđenih nezgoda, srčani i moždani udari također se smatraju nezgodama.”