Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fejzić i Furth: Lijepe uspomene i vječna trauma

large-16-9

Braunschweig je sinoć s 3:0 porazio Furth, a na golu Lavova i ovog puta stajao je Jasmin Fejzić. On je inače posebno vezan za Furth jer je dobar dio karijere proveo u ovom klubu. Ipak, kad se govori o Furthu i Fejziću svako u Njemačkoj se sjeća nezapamćenog peha koji je bh. golman doživio dok je nosio dres ovog kluba.

On je, naime, branio jako malo jer je prednost u odnosu na njega imao Max Grun. Furth je 2012. dospio u polufinale Kupa Njemačkeu kojem je čekao Dortmund. Meč je otišao u produžetke, a tadašnji trener Furtha odlučio je u 118. minuti na gol poslati Jasmina Fejzića kao specijalistu za penale. Ipak, penali se nisu pucali jer je minut kasnije Gundogan postigao gol kojem je kumovao upravo Fejzić.

– Nisam mogao biti nesretniji. Ostalo mi je samo da plačem, bio je kasniji Fejzićev komentar.

On je istog ljeta napustio klub i otišao u Aalen, a dvije godine kasnije bio je učesnik Svjetskog prvenstva u Brazilu. Kasnije je odličen partije pružao i na mečevima protiv Furtha. Zanimljivo je da je Fejzić tokom karijere 13 puta stajao na golu prilikom izvođenja penala, kao i da je čak šest puta zaustavio šuteve s bijele tačke.