Ponovo snijeg: Oblačno i hladno vrijeme danas u BiH

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom u centralnim i istočnim područjima. Na planinama sa susnježicom i snijegom.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -1 stepen, Ivan-sedlo i Sokolac 6, Bihać, Drvar i Sarajevo 8, Bugojno i Jajce 9, Livno, Prijedor, Sanski Most, Stolac, Tuzla i Zenica 10, Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Trebinje i Zvornik 11, Doboj 12, Grude i Mostar 14 i Neum 15.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom u sjevernim, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Glavnina padavina bit će prijepodne. Na planinama sa susnježicom i snijegom.

Nešto manje oblačnosti očekuje se u sjeverozapadnim djelovima. Vjetar će biti umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15, u Krajini do 18, a na jugu između 18 i 23 stepena.

U Sarajevu danas će biti oblačno vrijeme s kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

PODIJELI