Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FK Olimpic krenuo sa pripremama za narednu sezonu

olimpic

Fudbaleri Fudbalskog kluba (FK) Olimpic današnjom prozivkom i treningom u Hadžićima zvanično su krenuli sa pripremama za proljetni dio polusezone.

Stručni štab Olimpica na čelu sa Edinom Prljačom, održao je kratki sastanak sa igračima u kojem im je prenio očekivanja njegovih saradnika i uprave kluba.

Nakon sastanka održan je i prvi trening, a na prozivci igrača nisu se pojavili Filip Gligorov koji će sutra doputovati iz Makedonije, potom Srđan Stanić zbog smrtnog slučaja u porodici te Kenan Handžić iz neopravdanih razloga.

U pogledu novih igrača, u kadru su bili Rijad Kobiljar, Nemanja Anđušić, Ildar Klarić, Đoko Milović koji je stigao iz GOŠK-a i Faris Zeljković. Ekipi bi se u narednim danima trebao pridružiti Anel Hebibović koji je dogovorio sve sa FK Sarajevo, i u Olimpic dolazi na posudbu. Na treningu je bilo i nekoliko novih igrača koji su na probi, a njihov status bit će riješen u narednim danima.

Ekipa će u nekoliko narednih dana boraviti u Sarajevu, gdje će obaviti potrebna testiranja i ljekarske preglede, a potom slijedi odlazak izvan grada na drugi dio priprema, saopćeno je iz FK Olimpic.