Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FK Sarajevo uputilo zahvalnicu Vladi Kantona Sarajevo

sarajevo sloboda titula42

Fudbalski klub Sarajevo uputio je zahvalnicu Vladi Kantona Sarajevo na iskazanoj podršci u protekloj natjecateljskoj sezoni.

“Po prvi put, tri sarajevska kluba (Sarajevo, Željezničar, Olimpic) nastupit će na internacionalnoj sceni, a svakako, osim igrača i stručnih štabova, uprava, rukovodstva i osoblja klubova, velike zasluge pripadaju i Vladi Kantona Sarajevo, na čelu s Elmedinom Konakovićem te Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo, kojim rukovodi resorni ministar Samer Rešidat, zbog njihove nesebične podrške svih aktivnosti koje su dovele do ovakvog uspjeha”, navodi se u priopćenju za javnost FK Sarajevo.

U priopćenju se dalje navodi kako je zahvaljujući trenutnom sazivu Vlade Kantona Sarajevo, te Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, uspostavljen dogovor između sarajevskih nogometnih klubova te MUP-a Kantona Sarajevo u vezi s naplatom dugovanja na osnovu osiguravanja utakmica, kao i budućem tretmanu ovih odnosa, što je bio aktualan problem za FK Sarajevo, FK Željezničar i FK Olimpic.

“Vjerujemo da će Vlada Kantona Sarajevo, na čelu s Elmedinom Konakovićem, te resorni ministar Samer Rešidat i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, i u budućnosti podržavati sportske klubove i sport u gradu Sarajevo, te već sada dobru suradnju kontinuirano unaprjeđivati, kako bi sportski klubovi grada Sarajevo, bili najbolji u Bosni i Hercegovini što je prioritetni cilj i obaveza.

Kanton Sarajevo treba biti prepoznatljiv po ozračju sporta, kulture, biznisa i etike življenja, te smo uvjereni da su, s ovakvim angažmanom i posvećenosti Vlade Kantona Sarajevo, ti ciljevi dostižni. Rezultati takve kvalitetne suradnje i odnosa već su vidljivi u sarajevskom sportu, a posebno u nogometu”, stoji u priopćenju.