Fudbal

lideri na tabeli

FK Sarajevo za nastavak Premijer lige BiH

15/05/2020

FK Sarajevo je saglasan s nastavkom prvenstva isključivo prema postojećem formatu takmičenja, s početkom najdalje do 6./7. juna 2020. godine

Iz Fudbalskog kluba Sarajevo, aktuelnog prvaka i vodećeg tima na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine, danas su saopštili da su za nastavak takmičarske sezone u sugerisanim terminima od strane Nogometnog saveza BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Na sastanku održanom jučer, 14. maja N/FS BiH dostavljen je ispunjeni upitnik s potvrdnim odgovorom na pitanje “Da li ste za nastavak takmičarske sezone 2019/20?”.

FK Sarajevo je saglasan s nastavkom prvenstva isključivo prema postojećem formatu takmičenja, s početkom najdalje do 6./7. juna 2020. godine. Prvenstvo bi se na taj način okončalo najkasnije do 20. jula te bi ekipe imale dovoljno vremena za odmor i pripremu za početak evropske sezone.

“U cilju maksimalne zaštite igrača, stručnog štaba i drugih učesnika, od strane medicinskog tima, u dokumentu je sugerisan i niz tačaka koje je neophodno ispuniti, a koje se slažu s prethodno dostavljenim instrukcijama od strane N/FS BiH.

U slučaju da se ne ispune potrebni uslovi za nastavak prvenstva, Nogometni savez Bosne i Hercegovine je institucija koja će donijeti konačnu odluku. Imajući u vidu da je kompletirano 2/3 prvenstva (sve ekipe igrale međusobno 2 puta), zvanični stav Kluba je da trenutno stanje na tabeli treba biti verifikovano kao konačno te da prvoplasirana ekipa treba biti proglašena prvakom”, saopšteno je iz tima s Koševa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.