Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog pandemije

Fudbaleri Brazila najavili bojkot Copa Americe

brazil

Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) saopćila je početkom sedmice da će se Copa America 2021 igrati u Brazilu, koji će tako na domaćem terenu braniti aktuelni naslov prvaka tog kontinenta

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite izjavio je da fudbaleri nacionalnog tima te zemlje, zbog loše epidemiološke situacije u jeku pandemije COVID-19, ne žele učestvovati na predstojećem južnoameričkom prvenstvu Copa America, javlja Anadolu Agency (AA).

Tite je kazao da se kapiten brazilske reprezentacije i fudbaler Real Madrida Casemiro nije želio pojaviti ni na konferenciji za novinare i da je tako poslao jasnu poruku.

“Reprezentacija Brazila je fokusirana na pripreme za kvalifikacione mečeve za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine, a Copa America nije u našim prioritetima“, kazao je selektor Tite.

Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) saopćila je početkom sedmice da će se Copa America 2021 igrati u Brazilu, koji će tako na domaćem terenu braniti aktuelni naslov prvaka tog kontinenta.

Copa America će se igrati od 13. juna do 10. jula ove godine, a Brazil je treći domaćin tog kontinentalnog prvenstva s obzirom da je CONMEBOL ranije oduzimao domaćinstva Kolumbiji zbog protesta i Argentini zbog pandemije.

Nekoliko saveznih brazilskih država, uključujući Pernambuco, Minas Gerais i Rio Grande do Sul su saopćile da zbog loše epidemiološke slike ne žele biti domaćini utakmica Copa Americe.