Globus

Crna Gora

Uhapšen osumnjičeni za prijetnje Bursaću i Šukoviću

04/06/2021

Nakon objavljivanja spornih kometara osumnjičeni je izvršio deaktivaciju profila kreiranog naloga

Tridesetčetvorogodišnji S.M. iz Bosne i Hercegovine, koji je nastanjen u Budvi, uhapšen je zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio tri krivična djela ugrožavanje sigurnosti na štetu Darka Šukovića, Dragana Bursaća i pravnog lica „Antena M” d.o.o iz Podgorice, piše Pobjeda.me.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Budva, podnijeli su danas Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru krivičnu prijavu, protiv S.M. (34) državljanina Bosne i Hercegovine, sa mjestom prebivališta u Budvi, saopšteno je iz Uprave policije.

Navedena krivična djela osumnjičeni je izvršio na način što je koristeći jednu društvenu mrežu kreirao lažni profil pod nazivom „Marko Aprcović” i sa njega uputio komentare prijeteće sadržine koji su se direktno odnosili na urednika i direktora portal “Antena M” – D.Š. kao i lica radno angažovanih u navedenom portalu, navode iz policije.

-Takođe, koristeći ovaj profil na društvenoj mreži osumnjičeno lice je novinaru i kolumnisti iz Bosne i Hercegovine D.B. upitio komentare prijeteće sadržine. Nakon objavljivanja spornih kometara osumnjičeni je izvršio deaktivaciju profila kreiranog naloga – dodaje se u saopštenju.

Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru, kompanijom Facebook Inc, izvršili identifikaciju vlasnika profila „Marko Aprcović” sa kojeg su i upućeni komentari spornog sadržaja i utvrdili da se radi i S.M.

On je lišen slobode i biće uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilšatvu u Kotoru na dalju nadležnost.

Komentari

Autor: Pobjeda.me

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.