Fudbal

na put krenulo 25 igrača

Fudbaleri Sarajeva otputovali na pripreme u Ljubuški (FOTO)

17/01/2020
Foto: fksarajevo.ba

Prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo jutros su iz Trening centra Butmir otputovali u Ljubuški, gdje će obaviti prvi dio priprema za nastavak sezone

Prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo jutros su iz Trening centra Butmir otputovali u Ljubuški, gdje će obaviti prvi dio priprema za nastavak sezone.

Vinko Marinović, novi šef stručnog štaba, u Ljubuški je odlučio povesti 25 igrača.

To su: Kovačević, Džafić, Dizdarević, Hodžić, Šabanović, Dupovac, Lazić, Kurdić, Šerbečić, Pidro, Islamović, Imamović, Đokanović, Gavrić, Oremuš, Stanojević, Velkoski, Tatar, Rahmanović, Salčin, Milanović, Cruz, Handžić, Ahmetović i Guzina.

”Bordo” tim će u Ljubuškom boraviti do 21. januara, a u ovom hercegovačkom gradu odigrat će i kontrolni meč protiv NK Ljubuški.

”Uradili smo tri treninga po planu kao što smo i zamislili. Mogu reći da su momci dobro odgovorili zadatku. Sad idemo u Ljubuški, gdje ćemo isto tako imati tri treninga i utakmicu, u kojoj će igrati dvije ekipe po 45 minuta. Već smo krenuli s uigravanjem ekipe i onim što je naša vizija igre, da probamo od prvog treninga to da radimo i igračima jasno pokažemo šta želimo, odnosno kako bi htjeli da Sarajevo igra u nastavku sezone”, rekao je Danimir Milkanović, trener u stručnom štabu FK Sarajevo.

Pripreme za nastavak sezone startale su prozivkom, koja je obavljena 11. januara u Sarajevu, a prvi trening u 2020. godini izabranici Vinka Marinovića obavili su 13. januara u Trening centru Butmir.

Nakon povratka iz Ljubuškog, ekipa će trenirati u Sarajevu, a potom joj slijedi put na drugi dio priprema u Antaliju, gdje će boraviti od 29. januara do 10. februara.

Raspored prijateljskih utakmica u Turskoj bit će naknadno utvrđen.

Komentari

Autor: Anadolija

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.