Galatasaray negirao eventualni dolazak Ibrahimovića

ibrahimovic

Predsjednik fudbalskog kluba Galatasaray Dursun Ozbek izjavio je da istanbulski tim nije ni pomišljao dovesti švedskog internacionalca Zlatana Ibrahimovića iz pariskog PSG-a i tako negirao ranije medijske natpise koji su najavljivali da bi harizmatični “Ibra” mogao karijeru nastaviti upravo u ovoj turskoj ekipi, javlja Anadolu Agency (AA).

Ozbek je prisustvovao redovnoj sjednici Unije turskih klubova u Istanbulu, a nakon sjednice je u kratkoj izjavi novinarima kazao da su svi natpisi medija o navodno mogućem transferu Ibrahimovića u Galatasaray netačni i neutemeljeni.

“Klub će svakako uskoro objaviti zvanični stav o tome, ali mi nikada nismo ni pomišljali na takav potez. Ono što neki mediji pišu nisu informacije koje je naš klub dao. Nismo nikada ni na dnevnom redu imali pitanje o Ibrahimoviću, niti imali bilo kakav kontakt s njim“, kazao je Ozbek.

Ističući da transfer Ibrahimovića iziskuje mnogo novca, Ozbek je kazao da Galatasaray namjerava podmladiti ekipu i popuniti neka mjesta na terenu, a da Ibra nikako nije ni predmet rasprava.

Ozbek je kazao da Galatasaray trenutno pregovara sa čileanskim reprezentativcem Garyjem Medelom, koji je trenutno igrač Intera iz Milana.