Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Garcia na “giljotini”, Roma bira novog trenera?

Rudi-Garcia-Roma3 copy

Nakon poraza u Ligi prvaka od BATE Borisova, Garciji je vrijeme isteklo.

Prema pisanju italijanski štampe, Francuz će u narednoj sedmici dobiti svog nasljednika, a lista kandidata koje je klub kontaktirao zaista je impresivna.

Romi u prvenstvu ne ide najbolje, izgubili su već bodove od Sassuola i u Veroni, mnogi vjeruju da je ove godine najveća šansa za “Scudetto” s obzirom na posrtanja Juventusa.

Procjena je da Roma ima najbolji tim u Seriji A, uz šampiona, ali su rezultati daleko od željenih, pa već par sedmica traju špekulacije oko otkaza Garciji.

Nakon sjajne prve sezone u kojoj se trkao sa Juventusom, prošle godine je završio kao drugi, ali ni blizu titule. Vidjet ćemo da li je vrijeme isteklo, a navijači se nadaju da bi konačno mogli da dočekaju Carla Ancelottija.

Ancelotti je gotovo deceniju proveo u Rimu, osvojio je i titulu 1983. kao igrač.

Ali, on gleda ka Engleskoj, priča se da je klub kontaktirao još dvojicu stručnjaka, Marcela Lippija i Antonia Contea.

Ljudi koji su sa Juventusom osvajali titule, jedan je bivši, drugi sadašnji selektor Italije za sada nisu dali odgovor, sve je u fazi opipavanja pulsa. Lippi bi radije neku direktorsku funkciju, Conte gori od želje da se vrati u klupski fudbal, ali da li će moći da sjedi na dvije klupe, ili će ostaviti “Azzurre”, to tek treba da se vidi.

Međutim, osim Ancelottija, za navijače je prihvatljiviji Vincenzo Montella, još jedan bivši igrač kluba koji je radio sa mlađim kategorijama u “Vučici”. Nema sumnje da bi “Aeroplanino” bio dočekan kao heroj.

Sat otkucava, ako Roma ne dobije za vikend na Siciliji protiv Palerma, gotovo je sigurno da će Garcija dobiti otkaz.