Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gazzetta: Conte i Abramovič postigli dogovor

conte

Antonio Conte će biti novi trener Chelseaja. “Gazzetta dello Sport” tvrdi da je dogovor postignut, da je klub direktno kontaktirao italijanskog selektora i on će se poslije EP preseliti u Premiership.

[yuzo_related]

U poslednjih par godina je učio engleski, san mu je da radi na ostrvu, bivši kapiten i trener Juventusa je po mjeri Romana Abramoviča.

Njegov fudbal je agresivan, ali i dosta ofanzivniji od Simeoneovog što mu je navodno donijelo prednost, uz to je baš kao i Argentinac sjajan motivator. Chelsea je krenuo od toga da je Conte sa Juventusom u prvoj sezoni osvojio titulu, da je počeo od nule.

Navodno se “Plavci” nadaju da će takav efekat imati u Chelseaju, a iako nije zvaničan, dogovor je postignut i teško je vidjeti da bi neko mogao da iskoči u prvi plan.

“Gazzetta” piše i da je prvi kandidat bio Max Allegri, ali je trener Juventusa odbio ponudu, njegov menadžer kaže da ima namjeru da produži ugovor i ostane u redovima “Stare dame”. Mnogi to tumače apsolutnim povjerenjem uprave kluba, ali i Allegrijevom željom da izvrši tranziciju tima i poslije odricanja od Vidala, Pirla i Teveza napravi novi Juventus i pokuša da ode i korak dalje od prošle godine, osvoji evropsku titulu.

U svakom slučaju Conte je sada veliki favorit, sa Juventusom je osvojio tri titule u tri sezone, nezadovoljan transfer politikom je napustio klub, u Chelseaju bi trebalo da ima nešto veću samostalnost kod dovođenja igrača.

Inače, još jedan od kandidata Sampaoli je takođe otpao, njegov najveći problem je što ne zna ni riječ engleskog.

Kreće li nova italijanska revolucija na “Stamford Bridgeu”?