Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bakiru Izetbegoviću titula, a Džananu Musi ključevi stana

dzanan bakir

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Bihaća koja će biti održana 26. februara, počasnim građaninom Grada Bihaća bit će proglašen Bakir Izetbegović, bošnjački član predsjedništva BiH, potvrdili su iz Gradske uprave Bihaća.

“Pored toga, Izetbegović bi, zajedno sa gradonačelnikom Bihaća Emdžadom Galijaševićem, trebao položiti kamen temeljac za budući aerodrom u Bihaću”, kazao je za ABC Smail Toromanović, savjetnik gradonačelnika i čovjek koji posljednji mjesec dana praktično mijenjao Galijaševića, koji se sredinom januara povrijedio na skijalištu u Sloveniji.

Toromanović je, također, istakao da će dan ranije, tačnije, 25. februara u 12:00 sati, biti uručeni ključevi novog stana našem zlatnom kadetu i Bišćaninu Džananu Musi na lokalitetu Ceravci, napominjući da je to “odgovor svim medijskim prozivkama da je u pitanju bila samo početna euforija bihaćkog gradonačelnika i gradske uprave”.

Inače, 26. februara u Bihaću se očekuju predsjednik Federacije Marinko Čavara, ministar prometa i komunikacija FBiH Denis Lasić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudin Dedić, predstavnici pobratimskih gradova iz Italije, Hrvatske, Srbije, te brojne druge zvanice i gosti.

Grad Bihać i ove godine, kroz niz kulturno-sportskih sadržaja, obilježava 26. februar i svoj 756. rođendan. Tokom višednevnih manifestacija, svi Bišćani i njihovi gosti imaju priliku pogledati brojne pozorišne predstave, izložbe, animirane filmove, pa čak i uživati u koncertima klasične muzike.

Dok prijeti reisu klanjem na Baščaršiji, Selimović ubija Kurde u Siriji… VIDEO