odlazi iz rome

Gazzetta: Džekin transfer u Inter je zapeo zbog jedne plate

dzeko11 (1)

Za Inter potpisuje na dvije godine uz godišnju platu od 6 miliona eura plus bonuse

Edin Džeko (35) nakon šest godina, 260 utakmica i 119 golova odlazi iz Rome.

Vođa ekipe, treći najbolji strijelac i najefikasniji stranac u istoriji kluba sve je dogovorio s Interom i već je tri dana u Milanu, a Roma ga u znak zahvalnosti pušta bez odštete iako mu je ostala još godina dana ugovora.

Međutim, usprkos svemu navedenom, transfer još nije riješen iako Interu hitno treba zamjena za Romelua Lukakua, kojeg je za 115 miliona eura prodao Chelseaju.

Štoviše, Džekin prijelaz je zapeo zbog pat-pozicije između njega i kluba, do koje je došlo jer Džeko ultimativno zahtijeva da mu Roma isplati platu koju mu je dužna, onu za juli.

Njegov lični dohodak za prošli mjesec, posljednji cijeli u kojem je bio igrač Rome, iznosi 400 hiljada eura i on insistira na toj plati.

Roma mu je pak odbija isplatiti jer, kako piše La Gazzetta dello Sport, Romin direktor Tiago Pinto inzistira da Džeko pokaže zahvalnost na tome što ga Roma pušta besplatno u Inter tako da se odrekne jedne plate.

Zbog ove svađe najviše ispašta Inter jer Džeko do realizacije transfera ne smije trenirati s novom ekipom ni igrati za nju pa će tako vjerovatno propustiti i današnji meč protiv Dinama iz Kijeva, koji je Interu generalka za početak prvenstva sljedećeg vikenda. Ipak, očekuje se da se ovaj spor danas riješi pa da Džeko zaigra za Inter.

Ionako je definitivno da je to njegov novi klub. Roma ga dakle pušta bez odštete, a Inter će joj platiti bonus od 1.8 miliona eura ako se plasira u Ligu prvaka.

Džeko je sjajno prošao za igrača njegovih godina. Za Inter potpisuje na dvije godine uz godišnju platu od 6 miliona eura plus bonuse.