Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Guardiola iznenadio sastavom, Toure zabio dva

toure-de-bruyne

Liverpool je remizirao 0:0 u Southamptonu, a Sadio Mane propustio je šansu da se proslavi u prvom dolasku na svoj bivši stadion nakon prelaska u Liverpool na ljeto.

Naime, Mane je imao odlične šanse u 28. minuti (odlična odbrana Forstera) i u 40. (sjajan start Van Dijka).

Pep Guardiola šokirao je sa sastavom: u prvih 11 pojavio se Yaya Toure, s kojim se (odnosno, više s njegovim menadžerom) Pep mjesecima javno prepucavao i činilo se da Bjelokošćanin više nema nikakve šanse da zaigra u plavom dresu.

Također, u početnom je sastavu bio Vincent Kompany, unatoč raznim povredama. Dok je David Silva počeo na klupi, a John Stones i Ilkay Gundogan nisu bili u kadru!?

I Kompany je brzo, nakon pola sata, završio na podu nakon sudara s Claudiom Bravom, Belgijac je dobio udarac u lice. Ukazivala mu se pomoć, ali vratio se u igru.

I baš je Toure doveo City u vodstvo, golom u 39. minuti, nakon dvostrukog proigravanja s Nolitom! Prvi mu je to gol za City od 5. marta i tek drugi nastup ove sezone (otkako je Pep došao)!

Igrao je samo u pretkolu Lige prvaka protiv Steaue.

Domaćin je izjednačio golom Wickhama u 66. minuti, da bi Toure postao senzacionalni junak zabivši i drugi u 83. minuti, iz blizine, na asistenciju De Bruynea.