Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Guardiola nezadovoljan: Ovo nije dobar rezultat

pep

Trener Bayerna Pep Guardiola nije zadovoljan rezultatom niti igrom u Madridu, u polufinalu Lige prvaka.

[yuzo_related]

Minhenski tim poražen je minimalnim rezultatom od Atletica, pa mora da postigne dva gola u revanšu jednog od najboljih odbrana Evrope.

“Moraćemo drugačije da odigramo u drugoj utakmici. Njihov gol je bio briljantan, ali je došao iz naše greške. Nisam zadovoljan kako smo igrali, dozvolili smo im da trče i dobijaju faulove. Ovo nije dobar rezultat”, rekao je Guardiola.

Atletico cijele sezone igra na mali broj golova, odbrana “jorgandžija” rijetko prima golove, pa će Bavarcima biti izuzetno teško u revanšu da dva puta zatresu mrežu.

“Moramo razmišljati o tome protiv koga igramo, kakav je tim Atletico. Nismo uspjeli da postignemo gol, oni imaju sjajnog golmana, odlične defanzivce, dobro se brane sa dosta igrača pozadi, nije lako. Ekipe stvaraju malo šansi protiv njih, ali mi smo ih imali nekoliko”, istakao je španski stručnjak.

Meč je fantastičnim solo prodorom riješio Saul Niguez u prvom poluvremenu.

“Divim se njegovom kvalitetu. Gledao sam ga ranije, on je sjajan igrač. Španski fudbal je dobio još jednog talenta”, zaključio je Guardiola.

Revanš u Minhenu je u utorak.

“Prvo moramo da osvojimo Bundesligu u subotu, onda ćemo se spremati za utorak. Moram ovu utakmicu da odgledam opet, ovaj put na miru”, dodao je Pep.