Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Guardiola: Nikada se neću vratiti u Barcelonu

guardiola

Josep Pep Guardiola izjavio je da britanske medije da se nikada neće vratiti u Barcelonu da bude trener. Povod za ovu temu bio je ogroman pritisak pod kojim se nalazi Luis Enrique, aktuelni trener “Barce“, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, nakon poraza od Paris Saint-Germaina rezultatom 0:4 u prvoj utakmici osmine finala u Parizu, Enrique se našao na udaru katalonske javnosti. Naravno, odmah su se pojavile i medijske špekulacije kako postoji mogućnost da, ukoliko dođe do smjene Enrique, Guardiola ponovo sjedne na klupu Barcelone, kluba s kojim je osvojio čak 14 trofeja i u kojem je počeo i igračku i trenersku karijeru.

“Nikada se neću vratiti u Barcelonu da budem trener tamo. Moj period tamo je završio“, kratko i jasno je poručio Guardiola, a zatim se okrenuo FA kupu, takmičenju u kojem City danas čeka utakmica osmine finala sa Huddersfield Townom:

“U Španiji igramo dvije utakmice u Kupu kralja. Preferiram takav sistem takmičenja. Možda bi zbog prevelikog broja utakmica, dobri bili produžeci i penali. Ali, u redu, nisam ovdje da odlučujem o pravilima po kojima će se igrati, tu sam da igram u takmičenju o kojem su odluku donijeli rukovodeći ljudi.“

Utakmica Huddesrfield Town – Manchester City igraće se danas na stadionu John Smith sa početkom u 16 sati.