Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Cityja

Guardiola: Nisam dovoljno dobar za Ligu prvaka

pep guardiola (1)

Zato se u najavi finala Kupa osvrnuo na svoju bolnu tačku

Josep Pep Guardiola na korak je od ulaska u povijest engleskog nogometa. Ako danas u finalu FA kupa (18 sati) s Manchester Cityjem pobijedi Watford, postat će prvi trener koji je u toj državi osvojio trostruku krunu. Ranije ove sezone podizao je pehar u Liga kupu i Premier League.

Ali najboljeg trenera na svijetu i dalje bole neuspjesi u Ligi prvaka zadnjih šest godina. Nakon tri polufinala s Bayernom, dolaskom u Manchester City dodatno je pokvario skor u natjecanju koje je s matičnom Barcelonom uzeo čak dva puta u prve četiri godine trenerske karijere.

Jer u Cityju je, nakon prve sezone i ispadanja od Monaca već u osmini finala LP-a, put u tom takmičenju završavao u četvrtfinalima, prošle sezone protiv Liverpoola i sada protiv Tottenhama.

Zato se u najavi finala Kupa osvrnuo na svoju bolnu tačku.

“Kao trener nisam dovoljno dobar kako bih u ovom klubu u Ligi prvaka dosegnuo razinu iz Barcelone ili barem Bayerna. Moram se poboljšati, shvatiti što moram napraviti bolje da bih uspio. Liga prvaka teže je takmičenje od ostalih. Nepredvidivo, više se igra s emocijama, zbog uzbuđenja koje nosi nokaut sistem bez prava na grešku. Zidane je majstor koji ju je osvojio tri puta u dvije i pol godine, ali ko se drugi može pohvaliti takvim uspjesima?

Zatim je obećao da će raditi na boljitku u LP-u u budućnosti, ali:

“Radit ćemo na poboljšanju u Ligi prvaka i dalje, samo ne znam čega. Jer i ove godine napravili smo sve, ali nismo uspjeli proći”, rekao je Guardiola, prenosi Index.hr.