Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Guardiola ostao bez ponajboljeg, van terena šest sedmica

Leroy Sane
Leroy Sane

Leroy Sane ove sezone jedan od najboljih fudbalera Manchester Cityja zbog povrede ligamenata skočnog zgloba moraće pauzirati najmanje šest mjeseci, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sane se povrijedio tokom vikenda u utakmici četvrtog kola FA kupa protiv Cardiffa, koju je njegov tim dobio rezultatom 2:0. Njemački reprezentativac igra sjajno ove sezone i za City je postigao 11 golova, te upisao 14 asistencija.

No, menadžer Pep Guardiola neće moći računati na Sanea u obje utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Basela, kao ni u finalu Liga kupa u kojem se City sastaje sa Arsenalom. S obzirom da ga čeka duga pauza vjerovatno neće igrati ni u premierligaškim utakmicama protiv West Bromwich Albiona, Burnleyja, Leicestera, Arsenala i Chelseaja, navode britanski mediji.

Guardiola je nakon ogleda u FA kupu pozvao sudije da zaštite igrače, na šta je Neil Warnock, menadžer Cardiffa kazao da je “engleski fudbal takav i da se mogu očekivati oštri startovi“.

“Po mom iskustvu engleski fudbal nije takav. Međutim, on je iskusniji od mene“, uslijedio je Guardiolin odgovor.

Sane je u City stigao 2016. godine iz Schalkea za 42 miliona eura. Za “građane“ je odigrao 69 zvaničnih utakmica i postigao 20 golova. U dresu Njemačke 22-godišnji krilni napadač do sada je upisao devet nastupa.