Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarić nakon debija u dresu Zmajeva: Ovo je put kojim trebamo dalje ići

saric

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine Elvis Sarić i Almir Bekić su zadovoljni remijem (0:0) protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država u Los Angelesu, javlja Anadolu Agency (AA).

Fudbaler FK Sarajevo Sarić je prvi put nosio dres bh. reprezentacije u susretu koji je bio premijerni i novom selektoru Robertu Prosinečkom.

On je za zvaničnu web-stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH izjavio da je meč bio dobar i otvoren s obje strane.

“Ispoštovali smo sve što smo se dogovorili u svlačionici i možemo biti zadovoljni kako smo odigrali. Ovo je put kojim trebamo dalje ići. Meni je posebna čast što sam imao priliku da debitujem za reprezentaciju. Neopisiv je osjećaj kada izađete na teren u dresu sa državnim grbom”, rekao je Sarić.

Njegov saigrač u timu s Koševa Bekić se slaže da su odigrali dobru i kvalitetnu utakmicu.

“Mislim da smo odradili svih 90 minuta na najbolji način i dali zadnji atom snage. Šteta što nismo postigli pogodak, ali možemo biti zadovoljni našom predstavom u susretu sa SAD-om”, rekao je lijevi bek.

Bekić se osvrnuo i na predstojeći susret s Meksikom.

“Očekuje nas još jedna jaka provjera i moramo ponoviti pristup koji smo imali protiv Amerike. Meksiko ima odlične igrače i ne smije biti opuštanja”, izjavio je Bekić.

Ekipi predstoji rad na tehničko-taktičkom dijelu i osvježavanje uoči meča protiv Meksika, koji je na programu 31. januara u San Antoniju.