Guardiola: U Barceloni i Bayernu nakon sezone bez trofeja bih dobio otkaz

guardiola

Josep Pep Guradiola, menadžer Manchester Cityja kazao je da bi ga u Barceloni i Bayernu otpustili kada bi imao sezonu bez trofeja. Svoju prvu sezonu na klupi Cityja završiće bez ijednog trofeja, ali neće biti otpušten, nego će dobiti drugu šansu, zbog čega je zahvalan ljudima u klubu, javlja Anadolu Agency (AA).

Guardiola je osvojio čak 14 trofeja tokom četiri godine provedene na klupi Barcelone, a zatim je u naredne tri godine vodeći Bayern osvojio još sedam pehara. Međutim, ove sezone sa “građanima“ neće osvojiti ništa, ali će ostati u klubu.

“Rekao sam mnogo puta ljudi očekuju puno od mene zbog onoga što sam uradio u prošlosti. Došao sam u ovaj klub i trudio se da radim najbolje što mogu. Pokušao sam sa Cityjem da osvojim nešto ove sezone, ali to nije bilo moguće. Pokušaću da uradim to sa klubom, igračima, osobljem, predsjednikom i sportskim direktorom. Ako i nakon toga ne budemo imali rezultate, i ako se bude sudilo samo po rezultatima neću više biti tu, doći će neko drugi“, rekao je Guardiola za britanske medije i nastavio:

“Imao sam veliki pritisak kada sam došao u Barcelonu, iako nisam branio niti jedan trofej. U takvim klubovima, kao što su Barcelona i Bayern, ako ne osvojite nešto za šest mjeseci, stvarno ćete dobiti otkaz. Morate brzo nešto osvojiti, a ako ne, neće vam dati drugu šansu. Ovdje sam dobio drugu šansu i pokušaćemo osvojiti nešto.“

Manchester City dva kola prije kraja Premier lige zauzima četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. No, ima samo tri boda prednosti u odnosu na petoplasirani Arsenal, pa će “građani“ morati savladati West Bromwich Albion i Watford kako bi zadržali trenutnu poziciju.

U FA kupu Manchester City eliminisan je u polufinalu od Arsenala, u Liga kupu u osmini finala od Manchester Uniteda, kao i u Ligi šampiona od Monaca.