Halilhodžić tužan: Moj bivši klub se nije smio ugasiti

vahid halilhodzic – mostar3

U Japanu sam, ali pratim sve. Jako mi je žao što je grad Metković dopustio da nestane jedan od njegovih simbola – NK Neretva, rekao je za 24sata.hr Vahid Halilhodžić, koji je sedamdesetih godina odigrao polusezonu u dresu ovog kluba. Svi klubovi 3. HNL dobili su poruku da je Neretva prestala postojati. Sve utakmice od 28. kola registorvat će se rezultatom 3:0 za protivnika, a klub je izbrisan iz Registra udruženja zbog dugova i blokade koja traje 15 godina.

– Sedamdesetih sam odigrao polusezonu u Neretvi, tada je to bila druga liga, a sjećam se da je klub imao ambicije i za prvu ligu. Ljudi u Metkoviću jako vole nogomet, sjećam se da je tada stadion stalno bio pun. Atmosfera oko kluba je bila odlična i rado se sjetim tih vremena. Bilo je lijepo biti igrač Neretve tih godina, prisjetio se Vahid Halilhodžić.

Umjesto da se prime posla za koji su ionako preplaćeni, političari prebacuju lopticu s jedne na drugu stranu, a Neretva se gasi dvije godine prije proslave 100. rođendana.

– Sport, za razliku od politike, spaja, ne bi trebao razdvajati, a vidim da je za ovu situaciju s Neretvom očito kriva politika. Čuo sam da je situacija loša, ali ipak se nadam da još nije kasno i kako se može nešto napraviti da se sačuva klub u kojem su igrali mnogi velikani, kazao je Halilhodžić.