Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

cody gakpo

Hit igrač Svjetskog prvenstva prelazi u Liverpool

gakpo

PSV je objavio izjavu na svojim društvenim mrežama kojom potvrđuje da je postignut dogovor s Liverpoolom

PSV Eindhoven je potvrdio da je dogovorio s Liverpoolom posao oko transfera Codyja Gakpa, 23-godišnjeg ofenzivca kojeg Transfermarkt procjenjuje na 60 miliona eura.

Uoči Božića se već znalo da su Redsi u “naprednim pregovorima” o potpisivanju ugovora s svestranim nizozemskim napadačem podrijetlom iz Toga nakon što je klub pojačao svoje zanimanje u posljednjih 48 sati. Liverpool Echo piše da će naknada klubu iz Eindhovena kojeg trenira Ruud van Nistelrooy biti oko 37 miliona funti s dodacima koji će vjerojatno dovesti posao daleko iznad granice od 40 miliona funti, odnosno 45 miliona eura.

Manchester United i Real Madrid povezivali su se zadnjih mjeseci s dovođenjem nizozemskog reprezentativca koji je na Mundijalu u Kataru postigao tri gola za Oranje. Smatra se da je interes drugih klubova potaknuo Liverpool da prije prijelaznog roka u januaru napravi ključni potez za dovođenje Gakpa.

PSV objavio izjavu na svojim društvenim mrežama kojom potvrđuje da je postignut dogovor s Liverpoolom.

“PSV i Liverpool FC postigli su dogovor o skorom transferu Codyja Gakpoa”, stoji u saopštenju.

“23-godišnji napadač će odmah otputovati u Englesku gdje će obaviti potrebne formalnosti za završetak transfera. Oba kluba ne daju nikakve objave o visini transfera.”

Kako bilo, 45 miliona eura bio bi rekordni transferni posao PSV Eindhovena, koji je već pronašao zamjenu, 23-godišnjeg Norvežanina iz Moldea, Olu Brynhildsena.