kvalifikacije za ep

Hrvatska na krcatom Poljudu za poluvrijeme potopila Mađarsku

hrvatska

Strijelci za Hrvatsku su bili Luka Modrić u 5., i Bruno Petković u 24. i 42. minuti

Nogometna reprezentacija Hrvatske je na Poljudu u Splitu u grupi E u kvalifikacijama za Euro 2020. slavila protiv Mađarske sa 3:0, javlja Anadolu Agency (AA).

Strijelci za Hrvatsku su bili Luka Modrić u 5., i Bruno Petković u 24. i 42. minuti.

Mađari su od 56. minute igrali sa igračem manje nakon što je Laszlo Kleinheisler dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. U 55. minutu Hrvatska je propustila realizirati penal. Sa bijele tačke nije pogodio Ivan Perišić.

Rezultati by SofaScore

Reprezentacija Sjeverne Makedonije je u Skoplju u grupi G savladala Sloveniju sa 2:1. U istoj grupi, selekcija Austrije je u Beču pobijedila Izrael rezultatom 3:1, dok je Latvija u Rigi poražena od Poljske sa 0:3.

Selekcija Holandije je u Rotterdamu u grupi C savladala Sjevernu Irsku rezultatom 3:1.

Rezultati by SofaScore

Reprezentacija Rusije je u grupi I u Moskvi slavila protiv selekcije Škotske sa ubjedljivih 4:0. U istoj grupi, Belgija je deklasirala San Marino sa 9:0.

U ostalim mečevima su postignuti sljedeći rezultati: Kazahstan – Kipar 1:2, Bjelorusija – Estonija 0:0 i Slovačka – Vels 1:1.

U petak su na programu sljedeći mečevi kvalifikacija za Euro 2020: Andora – Moldavija, Češka – Engleska, Island – Francuska, Crna Gora – Bugarska, Portugal – Luksemburg, Turska – Albanija i Ukrajina – Litvanija.