Fudbal

Hurem pozvala 19 nogometašica za kvalifikacioni meč s Engleskom

04/04/2016

Selektorka ženske nogometne A reprezentacije Bosne i Hercegovine Samira Hurem odabrala je devetnaest igračica na koje će računati za kvalifikacionu utakmicu protiv Engleske, koja će biti odigrana u Zenici.

Na spisku su: Almina Hodžić (SFK 2000 Sarajevo), Tamara Škorić (Banja Luka), Amira Spahić (SFK 2000 Sarajevo), Milena Nikolić (Spartak Subotica, Srbija), Alma Jašarević (SFK 2000 Sarajevo), Marija Aleksić (Banja Luka), Antonela Radeljić (Osijek, Hrvatska), Alisa Spahić (SFK 2000 Sarajevo), Maksida Islamović (ŽOFK Gradina), Zerina Piskić (SFK 2000 Sarajevo), Lidija Kuliš (Turbine Potsdam, Njemačka), Tatjana Stanić (Banja Luka), Melisa Hasanbegović (SFK 2000 Sarajevo), Jelena Koprena (Banja Luka), Aida Hadžić (SFK 2000 Sarajevo), Anđela Šešlija (SAD), Alma Hadžić (ŽOFK Gradina), Valentina Šakotić (Radnik Bumerang), Amna Lihović (Goteborgs DFF, Švedska).

– Očekujem da uz podršku sa tribina pružimo još bolju igru u odnosu na meč u Bristolu. Engleska je odlična ekipa, jedna od najboljih na svijetu i bit će to veliki izazov, ali i iskustvo za nas. U prethodnom susretu sa njima i pored minimalnog poraza, odigrali smo odlično. Igračice su motivisane i spremne da pruže maksimum. Ako nam se ukaže prilika da napravimo iznenađenje, iskoristit ćemo je. Nadam se da će publika doći u što većem broju da nas podrži, a mi ćemo im uzvratiti vrhunskom utakmicom – rekla je Hurem.

Reprezentativke će se okupiti u petak, 8. aprila u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, gdje će biti i odigran meč 12. aprila u 16 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.