Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

CIA objavila kojim evropskim gradovima prijete teroristički napadi

budimpesta111

Mađarska vlada od Sjedinjenih Država će zatražiti informacije o upozorenju CIA-e u kojemu se Budimpešta navodno spominje kao potencijalni teroristički cilj, izjavio je u ponedjeljak savjetnik premijera za nacionalnu sigurnost Gyorgy Bakondi.

On je reagirao na informaciju objavljenu u poljskome listu Rzeczpospolita po kojoj je CIA upozorila poljske nacionalne sigurnosne službe o mogućim terorističkim prijetnjama Varšavi, Budimpešti i Berlinu.

List se poziva na neslužbena novinska izvješća po kojima je polovinom marta CIA poslala upozorenje o mogućim paralelnim terorističkim prijetnjama koje su se trebale ostvariti za vrijeme “masovnih događaja” u tri spomenuta grada.

Bakondi je rekao da mađarska vlada nije dobila nikakvu službenu informaciju koja se odnosi na prijetnje te da je za njih saznala iz poljskoga lista. Istaknuo je i da vlada informacije o potencijalnim prijetnjama shvaća ozbiljno te da čini sve što je moguće kako bi zaštitila svoje sugrađane.

Na pitanje kani li Mađarska povećati stepen sigurnosti u zemlji, Bakondi je odgovorio da je to preuranjeno, no dodao je da vlada uvijek provjeri sve informacije prije donošenja odluke.