Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hurtić: Ako sam ja problem, lako ćemo to riješiti

hurtic

Na presici FK Sarajevo uoči ligaške utakmice protiv NK Metalleghe BS pojavili su se šef stručnog štaba, Almir Hurtić i prvotimac Samir Radovac.

Hurtić je na početku prenio zdravesteni bilten ekipe, istakavši da očekuje otvorenu igru od gostiju iz Jajca u meču koji je na programu u ponedjeljak.

“Svi igrači igrači koji nisu igrali protiv Mladosti su sada u pogonu, radili su dobro cijele sedmice i na sreću po nas možemo računati na njih. Većina ekipa se na Koševu brani, a Metalleghe je do sada igrao otvoreno i jedna su od rijetkih ekipa koja tako igra. Očekujem da tako igraju i na Koševu, ali puno toga zavisi od nas i važnije je kako ćemo se mi postaviti.”

Na pitanje da li je problem za Sarajevo što se utakmica igra u ponedjeljak i šta su razlozi slabih igra, trener Bordo tima je rekao:

“Ne vidim da je neki problem, najvažnije je da smo dobro radili i pokušali otkloniti nedostatke. Mislim da ova ekipa nije pružila maksimum i mislim da smo na 60 posto mogućnosti. U ovoj ekipi vidim dosta potencijala, a šta su razlozi slabe igre teško je reći. Možda i taj psihološki pritisak i atmosfera utječe na igrače i kao kolektiv onda izgledamo loše. Očekujem da ispravimo nedostatke i da se igrači stabilizuju psihološki i ubijeđen sam da ekipa može igrati puno bolje.”

Sam Hurtić kaže da je on navikao na pritisak, dok je određenim igračima to problem.

“Pritisak je od početka, tako da sam se ja navikao na njega, a veći pritisak je kod igrača. Pogotovo kod novih i mlađih, a ja kao trener znam šta ovaj klub želi i svaka utakmica nosi pritisak na određeni način.”

Navijači su u nekoliko navrata tražili njegov odlazak sa klupe, a Hurtić kaže:

“Ja sam prije svega uposlenik kluba i kada klub ne bude zadovoljan mojim angažmanom i mojim načinom vođenja, onda ćemo razgovorati i ako sam ja problem, nije problem da odem. Mislim da sam to dokazao u proteklom periodu, bez obzira na kojoj funkciji bio”, izjavio je Hurtić.

Na pitanje kakav je zdravestveni status Saida Husejinovića, rekao je:

“Said se žalio na povredu prije meča sa Krupom, a mi smo znali da neće biti odmah spreman. Ipak, mislim da je već sada na dobrom fizičkom nivou i uskoro ga možemo očekivati u timu”, zaključio je Hurtić koji je dodao da za meč protiv Metalleghea neće konkurisati Perica Ivetić, koji još uvijek nije riješio potrebnu papirologiju.