Hurtić: Mladost nam je dužnik iz prvog dijela prvenstva

almir hurtic

Nogometaši Sarajeva u srijedu na Koševu dočekuju Mladost iz Doboj Kaknja, u susretu 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U Sarajevu očekuju težak meč protiv Mladosti koja na Koševo dolazi rasterećena, s obzirom na to da je osigurala opstanak. U prvom meču između dvije ekipe Mladost je upisala pobjedu te će ovo biti prilika Sarajevu za revanš.

– Mladost je ozbiljna ekipa sastavljena od mladih igrača koji imaju premijerligaškog iskustva. Mislim da je trener Ibro Rahimić napravio dobar tim koji može igrati dobro na rezultat. Osigurali su opstanak tri kola prije kraja i to je pokazatelj o kakvoj se ekipi radi. Nemaju rezultatski imperativ i imat će dobre uslove za nadigravanje te ne vidim razloga da sutra ne pokažu sav svoj kvalitet. Dužnici su nam iz prvog dijela prvenstva i ovo je prilika da im se revanširamo – kazao je trener Sarajeva Almir Hurtić na konferenciji za novinare.

On neće moći da računa na usluge Džemala Berberović koji je zadobio povredu mišića, Amer Bekić je još pod suspenzijom, dok će ostali igrači biti u konkurenciji.

Sarajevski premijerligaš je nakon pobjede u gostima nad Veležom i remijem Željezničara sa Zrinjskim ponovo preuzeo treću poziciju, a neočekivanim porazom Slobode od Drine došao je u priliku da se bori za drugo mjesto.

– Naravno da su nam šanse sada puno bolje nego što su bile proteklih dana. Poklopili su nam se ostali rezultati i sada smo u puno boljoj poziciji. No, to ne znači da ne moramo dalje pobjeđivati jer su nam samo pobjede garant da ćemo se plasirati u Evropu – dodao je trener Sarajevo.

Prvotimac Haris Harba također očekuje težak meč, ali vjeruje u novi trijumf.

– Sigurno je da neće biti lagana utakmica. Mladost je osigurala opstanak i dolazi na Koševo rasterećena. Međutim, mi smo maksimalno spremni i motivisani da nastavimo s dobrom igrom i da dođemo do važnih bodova u borbi za Evropu – kazao je Harba.

Susret Sarajevo – Mladost igra se u srijedu od 17 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase”.