Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hurtić nakon meča s Krasnodarom: Sjajna provjera za sve nas

fk sarajevo ahmetović
Foto: fcsarajevo.ba

Nogometaši FK Sarajevo odigrali su jučer četvrtu prijateljsku utakmicu u sklopu ljetnih priprema, gdje ekipa boravi u Slovenj Gradecu.

Izabranici Almira Hurtića igrali su protiv izuzetno kvalitetnog sastava ruskog Krasnodara, za kojeg su nastupali između ostalog reprezentativac Švedske, Andreas Granqvist, te ruski reprezentativci Torbinski i Smolov.

Susret je završen pobjedom četvrtoplasirane ekipe ruskog šampionata rezultatom 3:1. Gol za Sarajevo postigao je Nermin Crnkić u prvom poluvremenu.

Nakon utakmice trener Bordo tima, Almir Hurtić, istakao je da je utakmica protiv Krasnodara bila još jedna kvalitetna pripremna utakmica pred početak nove premijerligaške sezone.

“Još jedna u nizu kvalitetnih utakmica na pripremama u Sloveniji. Jedna vrhunska ekipa koja je jača puno od Spartaka iz Moskve. Ovo je bila vrhunska provjera za sve nas. Izgledali smo dobro prvo poluvrijeme, rezultat je bio tijesan. Oni su vodili, mi smo izjednačili, a oni su onda opet poveli”, rekao je Hurtić, te dodao:

“Mislim da su drugi gol dali iz ofsajda, te sudija nije dosudio penal kada smo mogli poravnati na 2:2. Tako da je vjerovatno mogao biti mnogo bolji. Zadovoljan sam igrom u prvom dijelu, a u nastavku smo malo pali što je normalno jer se radi o dobroj ekipi koja je fizički izuzetno spremna. Ovaj rezulat je u redu, ali je mogao biti bolji po nas”.

Do kraja priprema u Sloveniji, fudbaleri Sarajeva odmjeriti će još snage sa klubom iz Saudijske Arabije, Al Wahdi, a utakmica se igra u petak, 14. jula.