Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Husić i Imamović sklopili dogovor: Titula dolazi u Tuzlu

b_151123152 copy

“Trakavica” oko navodne ostavke predsjednika UO Slobode Azmira Husića konačno je završena.

Kao što se pretpostavljalo, najava ostavke izazvala je proteste navijača tuzlanskog kluba, na što gradska vlast nije mogla ostati postrani. Dugi razgovor gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića i predsjednika UO Slobode u ostavci Azmira Husića, trenutno u SAD-u, rezultirao je obećanjem o značajnijoj pomoći Grada lideru Premijer lige BiH.

– Ostajem, idemo na titulu! – poručio je Husić putem ovih dana najviše eksponiranih medija, koji su zaboravili da je slične poteze povlačio u januaru ove godine, te još nekoliko puta tokom trogodišnjeg mandata.

Što je konkretno gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović obećao Slobodi, nije saopćeno. “Procurilo” je, međutim, da će Grad preuzeti garancije vezane za otplatu oko 2,4 miliona maraka na ime godinama neizmirenih obaveza Poreznoj upravi Federacije BiH.

Također je izbilo navidjelo da Grad već Slobodi iz budžeta daje oko 720.000 maraka, što je više od polovice godišnjeg budžeta namijenjenog za sport.

Nije poznato da li je Gradska uprava odlučila stadion Tušanj vratiti Slobodi, mada ga taj klub uglavnom koristi sa svim pratećim sadržajima i to bez naknade. Svojedobno je Općinsko vijeće Tuzle gradski stadion proglasilo javnim dobrom građana, predupređujući time mogućnost njegovog privatiziranja od pojedinih interesnih skupina iz sfere biznisa.

Predsjednik Slobode Azmir Husić najavio je dovođenje inozemnih biznismena da bi se stadion doveo u stanje kakvo traži UEFA, te da Sloboda u slučaju plasmana u neko od evropskih takmičenja, svoje utakmice ne bi igrala u Zenici ili drugdje, kao što se desilo 2003. i 2004. godine, kada je domaće utakmice u Intertoto kupu igrala u Ugljeviku.