Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euro 2024

Iako se igralo 90 minuta: Hrvatski selektor Dalić objasnio kad je utakmica protiv Španije bila gotova

spanija hrvatska prekid

Htjeli smo vidjeti Perišića u teškoj utakmici i odmoriti Modrića i Kovačića

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić dao je svoje viđenje utakmice protiv Španije u kojoj je njegova ekipa doživjela poraz od 0:3.

“Čestitam Španiji na visokoj pobjedi. Naš težak i zaslužen poraz. Bili smo bez energije. Mučili smo se u prvih 15 minuta, onda smo se posložili i preuzeli posjed, pa smo dobili gol, bilo je to zaista loše. Najgore je bilo što smo u nadoknadi prvog poluvremena primili gol nakon kornera, time je utakmica bila gotova”, kazao je Dalić.

Razloge tako loših reakcija njegovih igrača vidi u manjku energije i dekoncentraciji.

“To je dokaz dekoncentriranosti i manjka energije. Baš razgovaramo o tome jesmo li gdje pogriješili. Bili smo predaleko od igrača, dali smo im puno vremena i prostora i to nas je kaznilo. Nismo bili dobri, zakazali smo u tom segmentu. Zaslužen poraz. Premalo agresije i duela, djelovali smo nemoćno”.

“Htjeli smo vidjeti Perišića u teškoj utakmici i odmoriti Modrića i Kovačića. Čeka nas nova, puno važnija utakmica, kada smo ovu izgubili. Prelako smo primili golove, pali su iz laganih situacija i naših loših reakcija. S druge strane, nismo mogli zabiti”, dodao je selektor Hrvatske i na kraju zaključio:

“Nismo se nikako mogli vratiti. Protiv Albanije idemo na tri boda. Dvije su utakmice do kraja, znamo što je naš cilj. Moramo se fokusirati na to i ići po pobjedu”, rekao je Dalić za HRT.

Narednu utakmicu Hrvatska igra 19. juna protiv Albanije.